به گزارش نشریه الکترونیک ترند براساس آخرین گزارش مطالعاتی دفتر فناوری های نوین مجلس شورای اسلامی، پایان سال ۱۳۹۴، ۸۷ ایستگاه ثابت در کشور وجود داشته که قرار است طبق منشور سیاستهای اقتصاد مقاومتی، هرسال بین ۱۳ تا ۱۵ سایت به این تعداد افزوده شود و نهایتاً تا پایان سال ۱۳۹۹ تعداد ۱۶۷ سایت مانیتورینگ میبایست احداث شود که بهاینترتیب، پوشش مؤثر جغرافیایی از ۵۴% به بالای ۹۰% خواهد رسید.
تکه باندهای فرکانسی ۶۹۴ الی ۷۹۰ مگاهرتز و ۷۹۰ الی ۸۶۲ مگاهرتز از مهمترین فرکانس ها برای پوشش گسترده جمعیتی و جغرافیایی نسلهای سوم، چهارم و بالاتر ارتباطات سیار و همچنین حوزه اینترنت اشیاء IoT محسوب میشود.
با استفاده از این طیف فرکانس (TVWS) میتوان با طولموج پایینتر، گستره جغرافیایی بیشتری را تحت پوششی نسلهای جدید ارتباطات سیار قرارداد.
تکه باندهای ۶۹۴-۸۶۲ اکنون در اختیار سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران است و بعضی از شبکههای رادیوتلویزیونی علاوهبر پخش دیجیتال، به شیوه آنالوگ نیز پخش میشوند.
این در حالی است که اکثر گیرندههای تلویزیونی کشور قادر به دریافت دیجیتالِ برنامههای رادیو تلویزیونی سازمان صداوسیما هستند؛ لذا اگر پخش آنالوگ متوقف شود، سازمان صدا و سیما میتواند با برنامهریزی در مدتزمان کوتاهی قسمتهایی از باند مذکور را آزاد کند.
عدم استفاده مناسب از تکه باندهای ۶۹۴-۸۶۲ نمونه بارزی از عدم استفاده بهینه و بهرهوری بسیار پایین از منابع کمیاب باند فرکانسی است.
در پایان این گزارش آمده اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای آزادسازی تکه باندهای تخلیهشده از فرآیند دیجیتالی شدن پخش برنامههای رادیوتلویزیونی تاکنون به مقصود نرسیده و نیازمند همکاری بیشتر سازمان صدا و سیما و مرکز ملی فضای مجازی با این وزارتخانه است.
گفتنی است که براساس برنامه تأییدشده کمیسیون اروپا نیز، کلیه کشورهای عضو میبایست تا سال ۲۰۲۰، باند ۷۰۰ مگاهرتز (۶۹۴-۷۹۰) را به خدمات موبایل اختصاص دهند.
منبع: نشریه الکترونیک ترند